Drøbak Blues

Blues er en sjanger som spilles i alle verdenshjørner, Norge inkludert. I det kalde nord befinner vi oss langt fra bluesens hjemsted, men vi setter likevel pris på de friske blåtonene og den melodiøse melankolien som kjennetegner sjangeren. Det er ikke for ingenting at det titt og ofte arrangeres festivaler og konserter her til lands, samt at det finnes et godt miljø for dyrking av unge talenter. Pågangsmotet her til lands har ofte vært i regi av internasjonale stjerner.

Selveste Little Steven ble en aldri så liten Norgesvenn etter suksessen med TV-serien Lilyhammer, og har kommet tilbake hit ved enkelte anledninger, blant annet i forbindelse med Notodden Blues Festival. Han har vært med på å arrangere bandseminar for unge tidligere, og økt begeistringen for blues, soul og rock med sitt band «The Disciples of Soul». Entusiasmen for blues har fått et løft her til lands takket være innsats fra profiler som Little Steven.

En sjanger for alle

Ofte består landets blueskonserter og -festivaler av en blanding av opptredener fra både store internasjonale stjerner og lokale bluesaspiranter. Som tilstedeværende på konsertene får vi dermed litt av hvert å nyte underveis. Litt av poenget med bluesarrangementene i Norge er både å hedre store profiler og sette lokal blues på kartet. Her hos oss kan du lese mer om hva som er aktuelt innenfor blues om dagen, og forhåpentligvis lært noen ting du kanskje ikke visste.

Blues i sin reneste form blander elementer fra afroamerikansk folkemusikk og europeiske harmonier, noe som kanskje er med på å forklare sjangerens globale popularitet. Etter at to ulike musikkverdener ble fusjonert skapte det en sjanger alle kan like, og som også har vært med på å forene ulike folkegrupper. I dag spilles blues både som selvstendig sjanger og som et element innenfor andre sjangere som for eksempel soul, jazz og rock ‘n’ roll.